Week Circulariteit - Chainable Kitchen

Week Circulariteit - Chainable Kitchen

15 feb 2023 11:00:00 UTC
Bij Chainable hebben we gesproken met Simon Rombouts, Co-Founder en practivist bij Chainable. Chainable maakt projectkeukens die voor ten minste 82% c
Chainable Kitchen

Week Circulariteit - Chainable Kitchen as a Service

Bij Chainable hebben we gesproken met Simon Rombouts, Co-Founder en practivist bij Chainable.

Chainable maakt projectkeukens die voor ten minste 82% circulair zijn! Hoe doen ze dat? 

  1. Een circulair Product maken. Een keuken die ontworpen is om hergebruikt te kunnen worden. 
  2. Een circulair business model. Om die circulariteit te waarborgen, levert Chainable keukens alleen volgens het Kitchen-as-a-Service model. Want je kunt je keuken niet circulair nomen als je deze verkoopt en daarmee de keuken uit het oog verliest. Door het K.a.a.S model, houdt Chainable zicht op de keuken en kan daarmee waarborgen dat deze na gebruik weer wordt teruggebracht naar herbruikbare delen voor een nieuwe keuken.
  3. Circulaire keten. Afspraken in de keten om te zorgen dat materialen in de keten blijven. Zo heeft elke keuken een materiaal paspoort en is bekend wanneer deze terugkomt en dus ook de materialen die daarmee beschikbaar komen voor een nieuwe keuken.

Dit is een uitgekiend model! Modulaire keukens op maat waarvoor geen enkele boom gekapt hoeft te worden. Slim ontwerp waarbij ook nog eens minder transport nodig is om de keuken op de plek van bestemming te krijgen (en weer terug). Bij Chainable houden ze namelijk ook niet van overtollige verpakking (verspilling) en worden de keukens in een slim systeem verpakt en vervoerd. Circulariteit is hier al helemaal het nieuwe normaal.